https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПрокуратура и полиция обявяват подробности по случая с малтретираното момиче от Стара...

Прокуратура и полиция обявяват подробности по случая с малтретираното момиче от Стара Загора (на живо)

Прокуратурата и полицията дават подробности за 18-годишното момиче, което е обезобразено и с 400 шева по цялото тяло след насилие.

Заканите с убийство са отправени два дни преди упражненото насилие Това е станало чрез интернет приложение. На 24 юни обвиняемият е изпратил съобщение с текст „Направо те убивам”. На 25 юни съобщението гласяло „Ще ти закача главата”. На следващия ден е извършено насилието, обявиха на брифинг от прокуратурата.

„Днес по моя инициатива проведох среща с майката на пострадалото момиче. Тя се съгласи, проведохме близо един час разговор с нея. Заявих и нашата принципна позицията към нулева толерантност към прояви на насилие. Наблюдаващите прокурори ще положат максимални усилия за събиране на доказателства за предивяване на обвинение, което съответства на тежестта на престъплението“, каза районният прокурор Таня Димитрова и подчерта, че е образувано досъдебно производство за средна телесна повреда срещу Георги Николаев, обвинен за нападението.

Задържаният за садистичното нападение с макетно ножче над 18-годишно момиче в Стара Загора вече два пъти е осъждан за подобни престъпления. Това съобщи на брифинга старши комисар Лазар Христов, директор на Областната дирекция на МВР.

Първото разследване срещу заподозрения е приключило с налагане на администртивно наказание, а второто – с пробация, която мъжът изпълнявал „съвестно”, подчерта Христов.

Действително е свършена много работа, разпитани са всички, имащи отношение по случая и са назначени множество експертизи, добави и окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов „Прокуратурата продължава да поддържа своето мнение, че се касае за средна телесна повреда”, каза още той.

Предстои да бъдат разпитани и няколко неустановени свидетели. Ще бъде изготвен и психологически портрет на извършителя заради проявената жестокост. Макетният нож, с който е извършено престъплението, както и маската на мъжа, са открити.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X