https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноГърция предлага безплатна почивка на туристите, чиято ваканция бе прекъсната заради пожарите

Гърция предлага безплатна почивка на туристите, чиято ваканция бе прекъсната заради пожарите

Гърция ще предложи едноседмичен безплатен престой на Родос през 2024 г. на туристите, чиято ваканция е била прекъсната заради горските пожари. Огнената стихия бушува дни наред, разрушавайки къщи и хотели и принуждавайки хиляди да се евакуират.

Туризмът е основният двигател на гръцката икономика, която излезе от дълговата криза през 2018 г., а Родос, деветият по големина остров в източната част на Средиземно море, е популярно място за почивка.

Пожарът избухна на 18 юли в централната част на Родос. Гърция съобщи, че е извършила най-мащабната евакуация, предприемана някога в страната.

Повече от 20 000 туристи и местни жители са били принудени да напуснат домовете си и крайбрежните хотели. Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис заяви пред британската телевизия ITV, че пожарът е засегнал 15% от Родос. По думите му ситуацията вече е “нормализирана”, но властите “разбират, че това е причинило известно неудобство на посетителите”.

“За всички онези, чиято почивка е била прекъсната в резултат на горските пожари, гръцкото правителство в сътрудничество с местните власти ще предложи една седмица безплатна почивка на Родос, следващата пролет, следващата есен, за да сме сигурни, че те ще се върнат на острова и ще се насладят на природната му красота”, каза Мицотакис.

Премиерът заяви, че горските пожари в Средиземноморието не са нещо необичайно, но изменението на климата е увеличило тяхната интензивност.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X