https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоЗакъсняло правосъдие: Прокуратурата се самосезира и възложи проверка във връзка с медийни...

Закъсняло правосъдие: Прокуратурата се самосезира и възложи проверка във връзка с медийни публикации с твърдения за упражнено насилие над жени в Стара Загора

Районната прокуратура в Стара Загора се е самосезирала по публикации в медии с твърдения за упражнено насилие над жени в града. Това съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Наблюдаващият прокурор е разпоредил извършването на проверка от органите на Областни дирекция на МВР – Стара Загора. Указано е да се снемат обяснения по обстоятелствата, касаещи посочените в публикациите посегателства, да се конкретизира времево и с точна фактология къде и какво се е случвало и по отношение на кого. В тази връзка ще бъде изискана справка от ОД МВР – Стара Загора относно това дали има такава подадена информация в масивите на МВР за периода от 2015 година до настоящия момент.

Ще се изиска и справка от органите на полицията, от която да е видно извършвани ли са проверки на заведенията в град Стара Загора, с работно време след 23 часа, и дали са констатирани нарушения. Ще се изяснява още дали са правени проверки на лицата, работещи като охранители в заведенията, и има ли нарушения на изискванията при тяхното назначаване на работа, както и в тази връзка дали са били сигнализирани Инспекцията по труда, Националната агенция за приходите или други държавни институции.

Разпоредено е проверката да се извърши в най-кратки срокове, допълват от прокуратурата.

В края на юни т.г. момиче на 18- години е било обезобразено в дома си. Нападението над младата жена е станало на 26 юни, но случаят придоби широк обществен отзвук преди дни. Срещу обвиняемият Г.Г. са повдигнати две обвинения – за нанасяне на средна телесна повреда и за закана за убийство. По делото се събират още доказателства, предстоят и още медицински експертизи. Това е третото провинение срещу него от подобен характер.

Случаят предизвика вълна от недоволство и на 31 юли от 18:00 часа в над 50 града в България и чужбина се проведоха протести против насилието.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X