https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниОтбелязваме 60 години от предислоцирането на армейската автошкола от Ловеч в Русе

Отбелязваме 60 години от предислоцирането на армейската автошкола от Ловеч в Русе

65-годишнината от създаването на армейската автошкола в Ловеч ще бъдат отбелязани в Русе с богата празнична програма на 28 септември. Тържествата ще бъдат в крайдунавския град, тъй като на този ден се навършват и 60 години от преместването на автошколата в Русе.

Подробности относно предстоящото събитие обсъдиха по-рано днес заместник областният управител Георги Георгиев и началникът на гарнизона и командир на Военно формирование 32420 подполковник Павлин Илиев.

Предвижда се от 11.00 часа във формированието, намиращо се на ул. „Солун“ 2, да се проведе церемония. Тя ще включва приемане на войсковия строй, награждаване на военнослужещи и отслужване на молебен за здраве и благоденствие от свещеници от Русенската света митрополия.

Веднага след това ще се проведе статичен показ на специализирана техника и въоръжение от Военното формирование. На място всеки ще може да разгледа бронетранспортьори, бронирани колесни машини „Гардиън“ и товарни автомобили с висока проходимост. Ще могат да се видят автоматично стрелково оръжие АК-7,62; пистолет „Макаров“ и различни видове картечници.

Целта е по този начин всеки да има шанса да се докосне до военната професия. Подготвя се и изложба, посветена на двете годишнини. Тя ще се осъществи с помощта на о.з. майор Евгени Алексиев.

Областна администрация – Русе активно съдейства за организацията за събитието. Георги Георгиев отчете отличното ниво на координация между двете институции до момента и отбеляза, че годишнината е повод за гордост.
Припомняме, че през годините Областната управа и Военното формирование са работили съвместно по редица казуси. Не веднъж от Военното формирование за съдействали при справянето с кризи от невоенен характер, като наводнения и тежки снеговалежи.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X