https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиЗаради селфи леопард ухапа момиче в зоопарка във Варна

Заради селфи леопард ухапа момиче в зоопарка във Варна

Момиче е ухапано от леопард при опит да си направи снимка как докосва намиращите се в клетката хищници в зоопарка в град Варна на 17 септември около 18.00 часа, съобщиха от там.

По време на рутинен обход пазачът на зоопарка забезал младо момиче умишлено да се надвесва над оградата и да бърка през решетката на местообитанието на леопарда с цел да си направи опасното селфи.

Въпреки явните предупреждения и мигновена реакция на члена от екипа на зоопарка, след пристигане на мястото той установил, че момичето е ухапано по пръста от леопарда.

Той оказал първа помощ и след консултация с ветеринарния лекар на зоопарка, момичето е изпратено в спешен медицински кабинет за оказване на профилактична медицинска помощ.

Докосването, храненето и притесняването на обитателите от зооколекцията е абсолютно забранено и е упоменато на информационни табели на цялата територия на зоопарка, припомнят от зоопарка.

Всички хищници се намират в специално проектирани местообитания, според нужните на конкретния вид, съобразени с всички мерки за безопасност и нарушаването на тези мерки е забранено.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X