https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниЗа трети пореден път русенци ще се докоснат до магията на българската...

За трети пореден път русенци ще се докоснат до магията на българската литература по време на “Десант на книгата”

Над двадесет български писатели, издателства и литературни клубове от цялата страна ще превърнат Русе в център на съвременната литература. Събитието ще се състои на 22, 23 и 24 септември на алеята пред хотел „Дунав“ и се организира от Клуб „Мечтание“ с подкрепата на Община Русе и Дарик радио.

„Десант на книгата“ ще представи издатели, автори, илюстратори и още много творци, които пазят българското наследство и допринасят за развитието на книжнината.
Събитието ще започне в петък (22 септември), като официалното откриване ще бъде в 17 часа.

В събота, 23 септември, на фокус ще бъде по-сериозната литература, както и запознаване на публиката с новите заглавия за 2023 година.

23 и 24 септември са запазени и за детската аудитория. Изложението ще представи на малките читатели интересни книжки, лично представени от своите автори.

Организаторите замислят и през двата почивни дни арт пространства – работилници с различни литературни занимания, работа с художници приложници и гости.

Входът е свободен и всеки посетител ще има възможност да закупи своята любима книга или да открие ново литературно съкровище.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X