https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораБорисов: Ако ДПС има хора, които да се справят по-добре с работата,...

Борисов: Ако ДПС има хора, които да се справят по-добре с работата, защо да не станат министри

“Най-важното в промяната на Конституцията е съдебната реформа. Това, което години наред се говореше – за разделянето на ВСС, за повече съдии, за по-малко прокурори, за по-малко политика. Това за мен са съществените неща”, коментира пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той поясни, че между първо и второ четене би могло да се водят дискусии.

„Видях напрежението в обществото – затова няма да подкрепя предложението за смяна на националния празник. До декември има време всичко това да се чуе”, уточни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и думите на съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков, че трябва да е горд, че подкрепя правителството на Николай Денков:

„Гордостта ми блика отвсякъде. В нашето споразумение е записано, че при ротацията Мария Габриел става премиер, а всеки министър минава на оценка. Ако трябва да се отговори в същия тон, още днес те могат да разберат какво е без нас да управляват“, посочи лидерът на ГЕРБ.

“Абсолютно вярно е, че без тях не мога да правя нищо, но по същия начин и той не може абсолютно нищо да прави. От рано сутрин започваме да комуникираме по телефона”, обясни Борисов.”

“С ПП-ДБ не събираме необходимите гласове, все някой от депутатите пътува”, каза той за участието на ДПС в “некоалицията”.

Бойко Борисов заяви, че е възмутен от думите на Тагарев.

“В момента всичко, което се е случило в отбраната, се е случвало в парламента с нашите подписи. За страйкърите имаме много ясен график – декември месец да привършим процедурата. Да прави такива изказвания – не му прави чест”, посочи бившият премиер.

На въпрос дали трябва ДПС да има министри в управлението, Борисов отговори:

„Ако имат хора, които да се справят по-добре с работата, защо да нямат. Надали Делян Пеевски мечтае да бъде министър”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X