https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоСпорт14 клуба в Германия се събират, за да обсъждат бъдещето на футбола

14 клуба в Германия се събират, за да обсъждат бъдещето на футбола

Доста клубове от Бундеслигата и лидерът във втора лига Хамбургер ШФ ще се срещнат в сряда във Франкфурт, за да обсъдят бъдещето на германския професионален футбол в условията на пандемията от коронавирус. Срещата ще бъде неофициална и за момента участие в нея са потвърдили 14 отбора.

Според вестник “Билд ам Зонтаг”, част от участниците в тази неформална среща са Байерн (Мюнхен), Борусия (Дортмунд), РБ Лайпциг, Борусия (Мьонхенгладбах) и Байер (Леверкузен). Представители на Германската футболна лига (ДФЛ) не са поканени, пише още вестникът, цитиран от БТА.

Същото издание допълва, че не се поканени отборите на Майнц, Аугсбург, Арминия (Билефелд) и Щутгарт. Майнц, Аугсбург и Щутгарт, както и още няколко клуба от Втора Бундеслига притискат с постоянни писма Лигата да преосмисли начина на разпределение на парите от ТВ-права. Но това е само една от точките, които ще бъдат разглеждани. Другата, която явно ще се подготвят, е смяна на президента на Лигата Кристиан Зайферт, чийто договор е до 2022-а година.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X