https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedКардиолог: Не взимайте лекарства превантивно

Кардиолог: Не взимайте лекарства превантивно

Вече знаем много повече за патологията, за различните фази на лечението на коронавируса. Това лечение трябва задължително да се води от лекар, не трябва да се вземат превантивно никакви медикаменти. Конкретната фаза на заболяването изисква конкретни мерки. Тези фази трябва да бъдат преценени от лекар, дори това да се случва през интернет, заяви пред БНТ кардиологът проф. Иво Петров.

Кардиологът отбеляза, че не препоръчва при леки симптоми задължително да се ходи в болница. При началните фази човек може да попита по телефона своя лекар и да се започне с първоначалните общи мерки, които се прилагат при настинка – потискат температурата и подкрепят имунитета, като витамин D, селен и цинк. Ако пациентът има нарастващ задух и кашлица, трябва да се обърне към разкритите към здравните заведения триажи, каза още проф. Петров.

В много болници бяха удвоени леглата за COVID-19, включително и в общинските. Може да се каже, че общинските болници се включват много активно. Освен това наскоро беше взето решение лечебните заведения от извънболничната помощ да играят ролята на триаж за пациенти, които са със симптоми на коронавирус, съобщи специалистът.

Болниците в София могат да осигурят много легла, може би десетократно спрямо сегашния капацитет. Не само легловият капацитет има значение обаче, а и персоналът. Не всеки лекар се е сблъсквал с коронавируса, учим се в ход. Необходимо е лечебните заведения да са снабдени с медикаменти и най-вече с персонал, подчерта той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X