https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноЛисици изядоха пиленцата на Милко Калайджиев

Лисици изядоха пиленцата на Милко Калайджиев

Лисици и чакали изядоха пилетата на Милко Калайджиев, разказа самият той. Изпълнителят на култовия припев „Я елате пиленца при батко“ сега отглежда патици на стопанисвания от него язовир край Мезек.

Породата е неми патици, известни още и като мускусни. Те обичат свободните пространства и затова Милко ги гледа край язовира, разказа звездата пред „Телеграф“. Но тази година водата много е намаляла заради сушата и патиците нямат убежище къде да се крият от хищниците. Калайджиев купил 27 патици. Лисици и чакали обаче изяли 9 и сега са му останали само 18.

Тази порода патици яде всичко и хич не е претенциозна. Милко ги храни с жито и царевица, а те си пасат и тревички. Като застудее много, той ще ги прибере в специално изградена кошара. Милко обаче казва, че няма да ги коли за месо, защото му е тъжно да ги яде, като ги е гледал преди това.

Преди време Калайджиев имал няколко гъски и 20 кокошки, които ползвал за яйца. Но му било трудно да ги гледа покрай участията си и трябвало животинките да бъдат заклани. Една баба от Мезек направила от тях буркани, но Милко не хапнал нищо, защото му било тъжно. Раздал ги всички на приятели.

Взел си много добро женско куче пазач да разгонва лисиците, което родило 8 кученца навръх 8 март, когато обявиха карантината в държавата. „Съвпадение“, казва певецът. Раздал кучетата, дори и майката.

Легендарният мустак на фолка не знае какво ще прави с прочутия си бостан, ако язовирът не се напълни и тази година. Преди в него гледал дини, пъпеши и домати, ама догодина не е ясно какво ще прави, заяви още той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X