https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedВигенин: Българският парламент не може да бъде държан на тъмно по въпроса...

Вигенин: Българският парламент не може да бъде държан на тъмно по въпроса с отношенията ни с РС Македония

БСП настоява министър-председателят Бойко Борисов да бъде изслушан в парламента по въпроса за отношенията на страната ни с Република Северна Македония, преговорната рамка и евентуалното начало на преговорите на съседите ни за членство в Европейския съюз.

„В последните 2 седмици получихме немалко информация по медиите, но тя е откъслечна. Българският парламент се ангажира много сериозно с този въпрос. Първо – с подкрепата на Договора за добросъседство, приятелство и сътрудничество с РС Македония. Вече две седмици в Комисията по външна политика не можем да получим каквато и да е официална информация. Въпросът е достатъчно сериозен“, настоя Кристиан Вигенин от парламентарната трибуна.

Според него премиерът, който вече демонстрира добро здраве след изолацията си, трябва да даде информация в пленарната зала за етапа на разговорите с Република Северна Македония и какви ще бъдат следващите стъпки на страната ни.

„Ако той не е в състояние, може би вицепремиерът Екатерина Захариева би могла да дойде, но българският парламент не може да бъде държан на тъмно по този въпрос. Притесняваме се, че се подготвят решения, които са в противоречие на позицията на парламента“, смята Кристиан Вигенин. От своя страна председателят Цвета Караянчева увери, че ще се свърже с премиера Бойко Борисов, за да го информира за искането на народните представители за неговото изслушване.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X