https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоСпортБез публика по спортните трибуни във Франция до януари

Без публика по спортните трибуни във Франция до януари

Феновете няма да бъдат допуснати до спортните стадиони за наблюдаване на мачове до януари, а впоследствие ще получат разрешение при стриктно ограничение броя публика в зависимост от капацитета на стадионите, заявиха от френското президентство.

Завръщането на привържениците „не е възможно през декември“ предвид скорошното покачване в броя заразени с коронавирус във Франция, което доведе до това правителството да обяви нова частично затваряне миналата седмица, сподели президентът на Франция Еманюел Макрон пред спортни ръководни лица в конферентен разговор.

Но той добави, че юношеските клубове могат да получат позволение да отворят отново през декември, ако броят на новозаразени всекидневно продължи да намалява, стига да бъдат взети всички възможни мерки за избягване риска от заразяване, в частност на закрито, съобщиха от кабинета на президента. Макрон разкри и нов план за финансово подпомагане на младите хора, които искат да се занимават със спорт – план на стойност 100 млн. евро, който ще влезе в сила от догодина, например чрез закупването на спортно облекло и оборудване.

Финансите могат да се окажат жизненоважни за аматьорските клубове, които пострадоха сериозно от здравната криза. Ръководни лица от правителството намекнаха, че се надяват да облекчат извънредното положение от следващия месец, ако има спад на заразените, в частност за болниците, които се справят с бум на пациенти под интензивно лечение.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X