https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоСпортУЕФА отложи мача Швейцария - Украйна

УЕФА отложи мача Швейцария – Украйна

Мачът от турнира Лига на Нациите между футболните отбори на Швейцария и Украйна беше отменен, след като в рамките на два дни седем украински футболисти се оказаха с положителни проби за Covid-19. Украинската футболна асоциация (УАФ) потвърди, че целият отбор и хората от спортно-техническия щаб са поставени под карантина.

Трима украински играчи – Едуард Собол, Йевхен Макаренко и Дмитро Ризник са дали положителни проби за коронавирус в понеделник. Днес пък е станало ясно, че още на четирима пробите също са положителни. Въпреки това, украинците имат 15 здрави играчи, уточнява БНР. УЕФА водеше преговори с местните власти, но току що е информирала футболните централи на Швейцария и Украйна, че здравните и полицейските власти на кантона Люцерн (Швейцария) са длъжни да карантинират цялата делегация при такива случаи, така че мач няма да има. Всички опити на служителите на УЕФА да променят ситуацията не са имали никакъв успех, обясниха  още от Нион.

По-късно днес би трябвало УЕФА да вземе решение как ще се процедира с несъстоялия се мач. Украинците пристигнаха в Швейцария директно от Германия, където гостуваха и претърпяха поражение с 1:3 в друга среща от Лига А на турнира. При това положение не се знае дали и германците не са заразени.

”Когато има правила, това означава, че всички сме подвластни на тях. Няма значение дали става дума за национален отбор по футбол или детско състезание. УЕФА се намира на територията на Швейцария и би трябвало да знае много добре какви са законите”, се казва в изявление на здравната инспекция на Люцерн.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X