https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedБългария иска от ЕК да удължи помощта за чартърите

България иска от ЕК да удължи помощта за чартърите

България ще поиска от Европейската комисия срокът за предоставяне на държавна помощ за чартърите, които возят туристи у нас, да бъде удължен до 14 май 2022 г.

Предложението се планира да бъде внесено за нотификация и одобрено от ЕК. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на видеоконферентен разговор с ръководството на германския туроператор FTI Group. Субсидията е в размер на 35 евро и се отпуска за всяка заета седалка, като капацитетът на самолета не е по-малко от 100 места. Представителите на германския туроператор проявиха интерес към мярката, като посочиха, че искат информация за конкретните действия, които трябва да предприемат, за да кандидатстват за помощта.

Вицепремиерът обсъди актуални теми в сектора и с Разван Пиржол, държавен секретар по туризма в министерството на икономиката на Румъния. След разговора стана ясно, че северната ни съседка е номер 1 дестинация за входящ туризъм в България. През 2019 г. над 1,3 млн. румънски туристи са пребивавали в България, а броят на българските граждани, посетили Румъния, е 554 хил.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X