https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedСметната палата тръгва по следите на обществените поръчки за магистралите

Сметната палата тръгва по следите на обществените поръчки за магистралите

Сметната палата ще направи проверка на сключените договори и тяхното изпълнение на държавната фирма „Автомагистрали” ЕАД в периода 2016-2020 година, след като народните представители единодушно приеха проекта за решение, внесен от БСП.

Според социалистите дружеството не разполага с достатъчен капацитет, за да изпълни всички обществени поръчки, които са му възложени. Ето защо настояват да му се направи специализиран одит предвид това, че „дейността му е предмет на гордост на управляващото мнозинство”.

Преди дни от “Автомагистрали“ ЕАД заявиха, че не се притесняват от одит на дружеството от страна на Сметната палата. И ако такъв бъде възложен, ще окажат пълно съдействие.

“Категорично заявяваме, че “Автомагистрали” ЕАД има капацитета да поеме възложените от Агенция “Пътна инфраструктура” обекти. Дружеството няма незаконни договори, каквито опити за внушения се правят. Всички те са сключени при спазване на процедурите, предвидени в българското законодателство”, казаха още те.

Срокът за извършване на одита е до 31 март 2021 г, като окончателният доклад трябва да бъде внесен в Народното събрание до 30 април.

Предлаганият от БСП одит цели да се провери дали са спазени изискванията за възлагането и дали е обезпечено изпълнението на тези значими обществени поръчки.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X