https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиЗадържаха кокаин за близо 2 милиона на ГКПП "Лесово"

Задържаха кокаин за близо 2 милиона на ГКПП “Лесово”

Кокаин за близо 2 млн. лева беше задържан на ГКПП “Лесово”. Пратката е открита в тайник на лек автомобил, който пътувал от България към Турция. Задържан е мъжът, пренасял дрогата. На 16 декември на граничен пункт “Лесово” митничари спират лекия автомобил с белгийска регистрация. След анализ на риска колата е подложена на щателна проверка и е открит тайник в задната част.

Шофьорът е на 23 години от Ямбол и е криминално проявен. Задържан е за 72 часа, днес от прокуратурата ще искат за него постоянна мярка задържане под стража.

“Попитан е гражданина дали има нещо за деклариране, той отговорил отрицателно, те са подходили към оглед на автомобила. Отваряйки багажника, са се усъмнили, че има преустройство на багажното отделение. Повдигайки тапицерията на багажника, откриват допълнителна ламарина, с която е прикрита фабричната кухина за резервната гума. Премахвайки тази ламарина, са установени 22 броя пакети с прахообразно вещество.”, каза Светослав Владимиров, Главна дирекция “Митническо разузнаване” към Агенция Митници, цитиран от bTV. Това е най-голямата пратка наркотици, задържана на граничния пункт за тази година.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X