https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоСвятБелгия забрани полетите от Великобритания, Германия обмисля рестрикцията

Белгия забрани полетите от Великобритания, Германия обмисля рестрикцията

Белгия се присъедини към Нидерландия, като забрани от днес в полунощ полетите от Великобритания, в опит да ограничи разпространението на новия щам на коронавируса, появил се в Южна Англия, предаде Асошиейтед прес.

Тя освен това преустанови железопътните връзки с острова.

“Има много въпроси относно тази мутация и дали тя не е вече на континента”, каза белгийският премиер Александер де Кро. Той уточни, че транспортните ограничения ще останат в сила най-малко 24 часа, и изрази надежда, че до вторник ще има повече яснота.

По-рано Нидерландия забрани полетите от Обединеното кралство до края на годината, след като британският премиер Борис Джонсън съобщи за нов вариант на вируса, който е с до 70 на сто по-заразен, припомнят АП и БТА.

Германия “обмисля сериозно” да спре полетите от Обединеното кралство и Република Южна Африка във връзка с новия щам на коронавируса, предаде Франс прес, като се позова на източник от здравното министерство в Берлин.

По информация на източник, близък до германското здравно министерство, правителството в Берлин обмисля като „сериозен вариант“ възможността да последва предприетия от Нидерландия ход за забрана на всички пътнически полети от Великобритания. Забраната ще включва и полети от Южна Африка, твърди АФП.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X