https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиНапук на съседите: Жена подпали собствения си апартамент

Напук на съседите: Жена подпали собствения си апартамент

Пожар изпепели апартамент в бл.10 в жк „Дружба 3“ в Русе, подозира се умишлен палеж

Двустайното жилище е напълно унищожено от пламъците, лумнали в него малко преди 12 часа. Наложило се огнеборците да евакуират хората от съседните апартаменти, сред които е имало дете и трудноподвижен мъж, съобщава Русе Медиа.

В апартамента на втория етаж, където е станал пожарът, е живеела жена на около 50 години. Според съседите те са имали от години проблеми и разногласия заради силна музика, викове и компании. Подавали са над 30 сигнала към полицията и тел.112 и са обмисляли подписка за изгонването ѝ от входа. В отговор тя нееднократно е заплашвала, че ще ги подпали.

Кадър: Русе Медия

По непотвърдена информация пожарът действително е бил запален от обитателката на жилището, като е тръгнал от пердетата в стаите и бързо е обхванал целия апартамент. На място са били изпратени пожарна и полиция. Огънят е бил потушен, а жената е била отведена в Центъра за психично здраве. Съседите ѝ смятат, че тя е нестабилна психически и е било въпрос на време да се случи инцидент.

Други обаче си задават въпроса как се е сетила да извади газовите бутилки от апартамента си, преди той да пламне. В жилището е нямало ток от известно време и обитателката му се е отоплявала на дърва и е готвела на газ.

При гасенето на пожара са наводнени апартаментите на първия етаж, има и опушени жилища в съседство. Предстои оглед за изясняване на причините за инцидента.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X