https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиРазбиха канал за трафик на наркотици в Пловдив, намериха екстази за 3,5...

Разбиха канал за трафик на наркотици в Пловдив, намериха екстази за 3,5 млн. лв.

Полицията в Пловдив и специализираните звена в ДАНС са разбили канал за трафик на наркотици тази нощ.

При извършената акция са били арестувани трима пловдивчани и един турчин, разкри пред журналисти окръжният прокурор Румен Попов. Задържани са 115 кг екстази и четири килограма марихуана.

Групата е била част от канал за трафик на наркотици от Западна Европа към Турция. Стойността на синтетичния наркотик е около 3 500 000 лева, а на марихуаната – около 30 000 лв.

Оперативните дейности започнали още през септември, когато на границата с южната ни съседка е бил спипан тир, натоварен с 3,5 кг марихуана. По време на разследването органите на реда влезли в дирите на тримата пловдивчани, които са стари познайници на полицията. Те имат криминални досиета и присъди за разпространение на наркотици.

Задържаните са на възраст 42, 47, 49 и 50 години. Те са хванати в момент на товарене на наркотика, който трябвало да бъде скрит в резервните гуми на тир. Така таблетките трябвало да преминат през турската граница. При последвалите претърсвания за открити и вакуумиращи машини, използвани за пакетирането на дрогата.

Процесуалните действия продължават и към момента.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X