https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиБиячите на Слави Ангелов отидоха на съд

Биячите на Слави Ангелов отидоха на съд

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу тримата обвиняеми за побоя над журналиста Слави Ангелов, съобщиха от държавното обвинение.

Близнаците Никола и Георги Асенови и 33-годишният Бисер Митрев са обвинени като физическите извършители на бруталното нападение. Те са предени на съд по три обвинения, а именно – за това, че през периода от януари 2019 г. до 23 април 2020 г. са се сговорили да вършат на територията на страната престъпления по чл. 129 от НК – нанасяне на телесни повреди, с цел имотно облагодетелстване, за това, че на 17 март 2020 г. в София нанесли на Ангелов множество телесни повреди, както и за държане на високорискови наркотични вещества.

Близнаците и Митрев бяха задържани месец по-късно след акция на полицията и прокуратурата. Издала ги ДНК по угарка от цигара. При претърсване на домовете и колите на задържаните полицията откри чукове, бухалки, палки, военни димки, знаме със свастика, “Моята борба” на Хитлер, кокаин и др.

С оглед високата степен на обществена опасност на извършените престъпления Специализираната прокуратура положи максимални усилия за разкриването и предаването на извършителите на съд в най-кратки срокове.

Асенови към момента са с мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Спрямо Бисер Митрев, поради влошено здравословно състояние, през месец октомври т.г. първоначално взетата най-тежка мярка за процесуална принуда бе изменена в „Гаранция в пари“.

Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи разпоредително заседание по делото.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X