https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedЗа пълен локдаун настояват от БХРА - Велико Търново

За пълен локдаун настояват от БХРА – Велико Търново

От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация във Велико Търново настояват за пълно спиране на дейността на всички сектори на икономиката до 31 януари и предлагат нови компенсации за затворените бизнеси. Те поставят срок за изпълнение на искането им до 10 януари, а ако не бъде изпълнено, заплашват с протести.

Ресторантьорите и хотелиерите във Велико Търново се обявяват за пълен локдаун за първия месец от новата година с изключение на хранителните магазини, аптеките и банките.

Сред другите им искания са директни компенсации за работещите в секторите, чиято дейност е временно преустановена, в размер на 80 % от осигурителния доход за съответната длъжност, необвързани с дейността на работодателите, и директна безвъзмездна финансова помощ за работодателите, засегнати от извънредната епидемична обстановка, в размер на 50 % от оборота без ДДС.

От БХРА – Велико Търново искат мерките да бъдат въведени незабавно и да са освободени от тежки административни процедури. Ако това не бъде направено до 10 януари, предупреждават, че ще предприемат протестни действия.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X