https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиМъж уби жена си с хвърлена чаша в тила

Мъж уби жена си с хвърлена чаша в тила

Мъж от ромската махала в Разлог е арестуван за убийството на съпругата си, съобщиха от полицията в града.

Двамата често се карали, а той злоупотребявал с алкохол и я пребивал. И във фаталната вечер отново между тях избухнал скандал от ревност. Съпругът грабнал чаша и я хвърлил по нея, като я уцелил в тила. Жената се свлякла на земята и издъхнала.

Инцидентът е станал на 26 декември вечерта, а внезапната й смърт е разследвана няколко дни, докато се разбере каква е причината.

След като са проведени десетки разпити, станало ясно, че 43-годишният й мъж е причинил смъртта й.

Той е привлечен като обвиняем за причинена смърт по непредпазливост.

Близо 20 са случаите на убити жени от своите партньори в България от началото на годината досега. В условията на пандемията, случаите на домашно насилие у нас са се увеличили неимоверно.

“Събирането заедно, стоенето заедно, дори сред хора, които на теория би трябвало да са близки, води до изваждане на преден план на цялата стаена неудовлетвореност и това води до точно такива моменти“, обясни психотерапевтът проф. Христо Кожухаров.

Много често, поради страх, срам или недоверие в институциите от страна на жертвите, случаите остават прикрити.

“Случаите много зачестяват – с фатален край. До този момент е нямало подаден сигнал или жертвата не е можела да подаде сигнал или по-затруднен е бил достъпът ѝ до социални услуги. Така че по-тежки и по-брутални стават случаите, съответно и последствията“, допълни Анна Николова, която от дълги години помага на жертвите на домашно насилие.

Над 800 са постъпилите сигнали за насилие на националната телефонна линия от началото на годината, а случаите, по които институциите работят, са над 3000. Различни фондации се борят за правата на жените от години. Но резултатите у нас се задържат незадоволителни, като се нареждаме на едно от челните места в Европа по отчетени данни за домашно наислие.

Зверско убийство: Мъж удуши болната си жена в Смядово

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X