https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
spot_img
spot_img
НачалоКримиПредават на Франция нашенец, издирван за редица престъпления

Предават на Франция нашенец, издирван за редица престъпления

Предават на Франция нашенец, издирван за редица престъпления

Апелативният съд във Варна потвърди предаването на Франция на български гражданин, издирван от властите в град Бове. Това съобщиха на сайта на Варненския апелативен съд.

Иван Х. е бил обявен за издирване във връзка с извършването на 4 престъпления: задържане, отвличане или противозаконно лишаване от свобода; причиняване на телесна повреда; съучастие в кражба; отказ на шофьор да се подчини на сигнал за спиране.

На 21 януари тази година е бил предизвикан сблъсък между две превозни средства. Според Европейската заповед за арест, докато собственикът на пострадалия автомобил оглеждал щетите, трима извършители му нанесли удари. След това завързали ръцете му, за да го качат в колата. Свидетел подал сигнал и жандармерията се отзовала. Заподозрените побегнали с автомобила на жертвата и опитали да избегнат проверка от органите на реда. Правоохранителните служби използвали система за принудително спиране на превозното средство. Все пак тримата успели да избягат. Разследващите идентифицирали един от тях като Иван Х. За тези деяния законът във Франция предвижда 5 години лишаване от свобода.

Окръжният съд във френския град Бове е издал Европейска заповед за задържане, с която се иска предаването на българина с цел провеждане на разследване. Сънародникът ни е бил арестуван от полицията в Нови пазар на 20 ноември. Шуменският окръжен съд допусна изпълнение на Европейската заповед за арест за предаване на исканото лице. 25-годишният мъж обжалва решението пред апелативната инстанция. Едно от възраженията на защитата е, че не може да се установи степента на участие на Иван в извършените престъпления или конкретните му действия.

Според представителя на Апелативната прокуратура няма основания за отмяна на решението, тъй като заповедта е издадена от компетентен орган и са спазени всички изисквания за изготвянето й. Пред Апелативния съд Иван Х. изрази несъгласие да се предаде доброволно. Въззивната инстанция след като съобрази материалите в досието, становищата на страните и решението на Шуменския окръжен съд прецени, че то е правилно и законосъобразно. Съдебният акт на Апелативен съд – Варна не подлежи на обжалване.

spot_img
spot_img
Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X