https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedСвалиха тялото на загиналия в планината варненски диджей

Свалиха тялото на загиналия в планината варненски диджей

Планински спасители от Карлово успяха да свалят от планината тялото на починалия на 2 януари варненец Тодор Желязков, съобщиха от полицията в Пловдив.

Сигналът за инцидента в планината е бил получен около 17,45 ч  на 2 януари  в РУ Карлово. По  информация от ръководителя на планинска спасителна служба Карлово двама мъже от гр. Варна са предприели преход между върховете Жълтец и Костенурката в Централна стара планина.

При инцидента единият от мъжете е паднал в улей южно от пътеката между двата върха, а смъртта му е била констатирана от неговия приятел. Планираната за 3 януари спасителна операция беше осуетена от влошените метеорологични условия.

Рано сутринта днес, екип на планинска спасителна служба е направил втори опит за провеждане на спасителна операция. Към момента екип на РУ Карлово и медицинско лице извършват оглед на трупа на 45-годишният Тодор Желязков, чието тяло е свалено в местността „Паниците“.

Другият 34-годишен планинар е успял да се спаси, подслонявайки се в заслон Ботев.  От полицията предупреждават, че през този сезон на годината не е препоръчително преминаването по алпийската пътека по върха на планината, особено при недобре подготвени и екипирани туристи, както и от хора, които не познават особеностите на релефа.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X