https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоСпортРуски бизнесмен придобива "Ботев" (Пд)

Руски бизнесмен придобива “Ботев” (Пд)

Руският бизнесмен Антон Зингаревич вече може да се счита за собственик на Ботев (Пд) след като членовете на Сдружение “Ботев Пловдив”, което държи основния дял в клуба, гласуваха да прехвърлят 60% от акциите в полза на Зингаревич.

Решението е било взето с 80% мнозинство. Очаква се единствено формалното потвърждение от руска страна. Тепърва предстои изготвянето на договор, затова и насроченото за утре общо събрание на акционерите на Ботев бе отложено за 20 януари. На него трябва да бъде избран и нов Борд на директорите, в който ще влязат хора, посочени от Зингаревич. Ще има и нов изпълнителен директор, който е испанец. Очаква се прокуристът на Ботев Асен Караславов да остане на работа в клуба.

Синът на руския олигарх Борис Зингаревич прояви интерес към Ботев в края на миналата година. При преговорите той дори заплаши да оттегли офертата си. Сега, след успешния край, той е предприел стъпки и за купуването на 39% от акциите на Ботев, които в момента са собственост на ТЦ ИМЕ АД. Идеята на Зингаревич е в крайна сметка да притежава 99% от дяловете в клуба.

Новият собственик на клуба е обещал голям бюджет и е поставил високи цели – до 2-3 години Ботев да се бори за шампионската титла. Зингаревич вече е избрал и нов треньор на отбора – босненецът с шведски паспорт Азрудин Валентич, който от вторник е в Пловдив и изчакваше финализиране на сделката. В отбора се очакват днес или утре да пристигнат и 10-ина попълнения от чужбина.

Повече подробности по влизането на Зингаревич в Ботев се очаква да бъдат съобщени утре, за когато е насрочено представянето на Валентич, предаде Гонг.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X