https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedПо-къси часове и по-дълги почивки при завръщането на големите ученици в клас

По-къси часове и по-дълги почивки при завръщането на големите ученици в клас

По-къси учебни часове за сметка на по-дълги междучасия за големите ученици, когато се върнат присъствено в клас. Това е една от работните идеи, които обмислят училищни директори, за да може да се проветрява по-често и да се поддържа хигиена, пише Труд.

“Казал съм на моите учители, да удължават междучасията, а да намаляват часовете – 30 минути по-стегнато преподаване и след това 15 минути почивка”, обяснява Асен Александров, директор на 51. СУ “Елисавета Багряна” в София и припомни, че онлайн часовете сега са по 20 минути.

По думите му, децата вече са се научили да спазват хигиена, да носят маски и да се дезинфекцират, като положението е далеч по-добре от началото на септември. Въпреки това проветряването остава най-добрият съюзник срещу вируса, затова ще пробват на практика концентрираното преподаване и по-големите почивки.

Остава и основната идея да има редуване на класове, за да няма струпване. Решението за връщането на учениците от 5 до 12 клас ще се обсъжда в понеделник, обявиха от щаба. Решаващи ще са данните за заболеваемостта към 14-15 януари, предупреди здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X