https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоСпортБербатов става треньор в Етър

Бербатов става треньор в Етър

Димитър Бербатов ще влезе в треньорския щаб на Етър Велико Търново като асистент на наставника Александър Томаш и ще работи с нападателите на “виолетовите”. Голмайстор номер 1 в историята на българския национален отбор иска да изкара ПРО лиценз за треньор от УЕФА, но за целта трябва преди това да работим като помощник в Първа лига или треньор във Втора лига, като е решил да работи с близкия си приятел Томаш, съобщава “Велико Търново спорт”.

“Бербатов ще дойде да започне може би стаж в Етър”. Ще бъде официално част от екипа. Където и да съм бил треньор досега, той винаги е идвал да тренира с нас. Но сега вече ще е под друга форма – като лицензиран треньор, като човек, който ще се занимава персонално с нападателите. Вероятно ще дойде още на лагера, после ще пътува до Велико Търново. Така че ще бъде занапред част от моя екип”, потвърди старши-треньорът на “виолетовите” Александър Томаш.

Близкото приятелство на Томаш, Кючуков и Мирчев, които оформят треньорския екип в Етър, с Бербатов отдавна е известно на всички, то датира още от първите години на нападателя в ЦСКА. Преди време с неговото съдействие тримата бяха на стаж дори при Моуриньо.“Ние сме израснали заедно, още от общежитието на ЦСКА. Това, че той се разви като футболист и личност до това ниво, само показва какъв човек е”, коментира Томаш.

Наставникът на Етър призна, че преди да подпише с “виолетовите”, е отказал далеч по-добра оферта заради условието, че трябва да отиде само с един от екипа си. “Екипът ми е нещо, което ме прави силен – всеки един от нас е силен в своите аспекти”, добави Томаш.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X