https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorized14 еднакви знака през 10 м. на селска улица дават предимство към...

14 еднакви знака през 10 м. на селска улица дават предимство към местното гробище

Селски път с дължина 360 метра в монтанското с. Мадан е осеян с един и същи пътен знак за предимство.

Общо 14 пътни знаци са поставени през 10 метра на малката уличка, която води към местното гробище.

За поставянето на знаците отговарят проектантите. Проектът е съгласуван и финансиран. Приемателната комисия предстои да се произнесе до месец дали трябва да бъде така”, коментира пред Нова тв кметът на Бойчиновци Светлин Сретениев.

Той разказа, че става дума за улица по проект на община Бойчиновци през Държавен фонд “Земеделие”. Тя е била проектирана от софийска фирма. Първоначално в социалните мрежи се разпространяваше, че знаците са 9, но Сретениев уточни, че били дори 14.

Той разказа, че проектът е за 1 120 000 лв и в него се включва изграждането на тази и още четири улици в други села. Сретениев изрично уточни, че само тук знаците били толкова много.  Тези знаци били одобрени и от проектанта, и от финансиращия орган. Той все пак допусна, че може да става дума и за грешка, но това ще го реши приемателната комисия. Според него възможно било по този начин проектантът да иска да повиши вниманието на шофьорите.

„Видях, че знаците са повече. Смятаме, че ако има някаква грешка, ще се отстрани от приемателната комисия. Няма опасност да стане катастрофа заради знаците”, пък е обяснението на кмета на Мадан Ангел Ангелов.

От КАТ – Монтана заявиха, че не са одобрявали поставянето на знаците.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X