https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedЗдравна криза: Съдбата на здравеопазването в Бобов дол се решава на търг

Здравна криза: Съдбата на здравеопазването в Бобов дол се решава на търг

Общината ще се включи в търга за разпродаването на имуществото на болницата в Бобов дол. Здравното заведение не функционира от години. Част от имуществото е и Спешният център, който е последната надежда на хората.

“Беше неочаквано, въпреки че болницата отдавна е затворена и имуществото ѝ се разпродава от синдика. Ще се разпродават и помещенията в Спешния център, надяваме се да спечелим търга. Бобов дол не трябва да остава без здравеопазване”, каза кметът на града Елза Величкова в ефира на Bulgaria ON AIR.

За една рентгенова снимката хората трябва да пътуват до околните градове. Спешният център е спасявал положението отчасти. Ако се затвори обаче, Община Бобов дол остава без здравеопазване.

“Има насрочена извънредна сесия за днес. Очаквам общинските съветници да делегират права на кмета на общината да участваме в този търг за помещенията. Нашата община е с ограничен финансов ресурс, риск винаги има”, заяви Величкова.

Градът разполага с трима лични лекари, които се грижат за близо 9 хил. граждани. Преди година те са били само двама, намерен е още един и се търсят още, но преди това трябва да бъде запазен Спешният център.

“Бобов дол е миньорско градче, хората са работили в мините, страдат от различни заболявания и им е нужно лечение. За радост имахме много по-малко заболели от Ковид-19 и някак се справихме”, каза още градоначалникът.

В Бобов дол се намира и хосписа на популярния фолк изпълнител Борис Дали. Той е разположен в разпродадените етажи на болницата. От общината са имали намерение да участват в конкурса, но само за час са изпуснали срока.

“Работим в синхрон. Запазва се услугата за всички потребители, персоналът се запази почти на 100%, само че услугата е частна”, уточни Елза Величкова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X