https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedОстава изискването за носене на маски в клас

Остава изискването за носене на маски в клас

Учениците ще продължат да носят маски в клас, защото за практическо обучение се явяват големите ученици. Това заяви в ефира на сутрешния блок на БНТ заместник-образователният министър Таня Михайлова по повод поетапното връщане на ученици и студенти за практически обучения в клас.

Що се отнася до специалности като машиностроене и дървообработване, е необходимо учениците да се обучават практически. Тези часове са се провеждали чисто теоретично, но друго е сега те да приложат своите знания и умения. Практическите часове никога не се провеждат с целия клас – не случайно тези часове са първите, които са разрешени за ученици и студенти, поясни Михайлова.

Тя препоръча училищата да реорганизират седмичните си разписания, така че да има практически занятия в точно определен ден. “Часовете по практика могат да се направят в един или два дни. Надявам се, че ако ситуацията така се задържи, учениците ще се завърнат в класните стаи”, коментира заместник-министърът.

Обмисляме присъственото обучение да започне от 4 февруари – след междусрочната ваканция. Обмисляме с кои класове да започнем, каза още Таня Михайлова, като отбеляза, че вероятно първо в клас ще се върнат учениците от 7-ми и 12-и клас с възможности за редуване на отделни класове. Таня Михайлова уточни, че предстои втората фаза на ваксиниране, в която са включени учителите. Заместник-министърът отбеляза, че от страна на учителите се повишава интересът към ваксините, а записването все още е отворено.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X