https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedИзписаха детето, блъснато с майка си на пешеходна пътека в София

Изписаха детето, блъснато с майка си на пешеходна пътека в София

Дете на 3 години и майка му пострадаха тежко, след като вчера бяха блъснати на пешеходна пътека в столичния кв. “Дружба”. 76-годишен мъж е управлявал колата. Той е задържан за 24 часа. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни, уточняват от bTV.

Кола блъсна дете и майка му на пешеходна пътека в София, пострадалите са в тежко състояние

Майката и детето веднага са откарани в болница. Жената е настанена в болница “Св. Анна” и вече е стабилизирана, но състоянието й остава тежко – има черепно-мозъчна травма и фрактура на бедрото. Детето вече е добре и е изписано от “Пирогов”.

Жители на кв. “Дружба” разказват, че на въпросното място често стават катастрофи, понякога и със смъртни случаи.

Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадалите от катастрофи смята, че съществуват няколко проблема. До пешеходната пътека има спирка на градския транспорт, която е прекалено близо. Така когато има превозно средство от градския транспорт видимостта към пешеходците е намалена. Самаа зебра не е повдигната, “ако беше надигната, нямаше да се стигне до този инцидент”, уточни Тодоров.

“Трябва да се помисли за промяна при издаването на шофьорски книжки за хора в пенсионна възраст и те да имат 5-годишна давност, след което притежателите им да минават през медицински преглед, за да се установи дали могат да управляват МПС”, каза още Тодоров.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X