https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоСпортПиронкова чака Серена Уилямс след труден обрат срещу Векич

Пиронкова чака Серена Уилямс след труден обрат срещу Векич

Първата ракета на България Цветана Пиронкова ще се изправи срещу американката Серина Уилямс на осминафиналите на турнира от сериите WTA 500 в Мелбърн, който е подгряващ за Откритото първенство на Австралия.

По-рано днес Пиронкова записа втора победа в надпреварата след обрат в три сета срещу хърватката Дона Векич, а след това Серина Уилямс се справи с представителката на домакините Дария Гаврилова с 6-1, 6-4 в първия си мач в Мелбърн. По този начин двете тенисистки си уредиха среща на осминафиналите, която ще се проведе в сряда.

Това ще бъде втори мач между двете в последните месеци, след като именно Серина сложи край на победната серия на Пиронкова на Ю Ес Оупън на четвъртфиналите миналото лято, припомня БГНЕС. Двете трябваше да играят и във втория кръг на Ролан Гарос през есента, но тогава Уилямс се отказа заради контуззия и Цвети продължи напред.

До момента по-малката от сестрите Уилямс е спечелила и петте си мача срещу Пиронкова, но родната тенисистка се намира в страхотна форма сред завръщането си на корта след повече от три години пауза, като до момента е спечелил 11 от 13-те си мача.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X