https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedДвижението в Искърското дефиле край Елисейна е възстановено

Движението в Искърското дефиле край Елисейна е възстановено

Скалната маса, която затрупа пътя и спря движението през Искърското дефиле в района на Елисейна, е почистена. Обрушени са скатовете, с което се осигурява безопасното движение на пътуващите в участъка, информират от АПИ.

До месец предстои да бъдат предприети мерки за трайното укрепване на най-големия скален къс на срутището при Елисейна.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат внимателно в дефилетата и планинските участъци. От обилните валежи от сняг и дъжд в последните седмици, интензивното снеготопене и големите температурни амплитуди се активизираха редица срутищни процеси. С повишаването на температурите нараства опасността от активизирането на нови геодинамични процеси.

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски разпореди на областните пътни управления и на пътноподдържащите фирми да извършват постоянни обходи на трасетата, на които има опасност от свличане на скална маса. Работата им се подпомага и от екипите на тол контрола. При опасност от големи срутища превантивно ще се затварят пътни участъци, защото е важно да се гарантира безопасността на пътуващите.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X