https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedЧастник купи терен от близо декар в Морската градина във Варна

Частник купи терен от близо декар в Морската градина във Варна

Терен от близо декар в Морската градина във Варна е продаден на частник, съобщава бТВ. Купувач е фирма на предприемача Петя Славова.

Теренът е от 863 кв. м. и е продаден за малко над 200 000 лева на фирмата “Пропъртис ПС”, собственик на фирмата “Феста Делфинариум”, която стопанисва Делфинариума.

В продадената площ са повечето обслужващи съоръжения към атракциона. Областният управител Стоян Пасев заяви, че цената е определена от вещи лица.

По думите на Пасев целият парцел отдолу е със съоръжения. “Всички съоръжения са изнесени в този парцел. Фекална помпена станция, разделена на две камери. Утаечен водоем за морска вода, свързан чрез 50-метров тръбопровод с основната сграда. Бетонов резервоар с цистерна”, обясни той.

Според общинския съветник Стела Николова продажбата на терен в Морската градина е неразумно, неоправдано и крие рискове от бъдещото му застрояване.

“Няма как ние да оставим Делфинариума без нужните му атрибути, но това не означава, че трябва да прехвърляме собствеността на всеки, който пожелае това”, каза Николова, общински съветник от Демократична България.

Според инвестиционните намерения, представени пред Пасев, на терена трябва да бъде изграден външен басейн за делфини, чрез който делфинариумът да покрие европейските изисквания.

Областният управител уверява, че на терена няма да бъде изграден хотел или частна вила. “84 преписки има в област Варна с желание да закупят парцели. Нито една от тях не съм придвижил, няма и да продам част от морската градина. Но не мога и да спра такава мащабна инвестиция в рамките на нашата община Варна”, обясни още той

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X