https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитно„Трима татковци и бебе“: Първата законна еднополова тройка

„Трима татковци и бебе“: Първата законна еднополова тройка

Трима мъже записаха едновременно имената си като бащи на момиченце, родено от сурогатна майка, и се превърнаха в първата легална еднополова тройка бащи в света, пише LadBible.

Иън Дженкинс, Алън Мейфийлд и Джеръми Алън Ходжис използваха дарени ембриони и сурогати, за да посрещнат на света двете си деца, дъщеря им Пайпър и сина Паркър.

Триото влезе в юридическата история през 2017 г., когато съдия разреши на всички да бъдат вписани в акта за раждане на Пайпър – което беше огромен крайъгълен камък за семейства от няколко мъже да получат признание в САЩ.

Иън, който е доктор по професия, споделя, че никой от тях тримата не е имал проблеми в професионалния си или личния живот заради решението да встъпи в тричленно еднополово семейство.

„Тревожим се от факта, че децата ни могат да се възприемат по различен начин. Не искахме те да станат обект на закачки, тормоз или злоупотреба онлайн”, допълва той.

Въпреки че много хора приемат решението им, най-голямото предизвикателство за тримата татковци било преди Пайпър да се роди, тъй като ограничителните закони създавали пречки за тях да създадат семейство на базата на сурогатно майчинство.

Детска книжка с еднополови двойки разпали страсти в социалните мрежи у нас (видео)

Иън е автор на книга, озаглавена „Трима татковци и бебе“. Говорейки за това защо е важно за него да публикува мемоарите си, той казва:

„Искахме всички да знаят, че любовта изгражда семейството и дори семействата да изглеждат по различен начин, то ако държите на децата си и правите всичко възможно, за да им дадете възможно най-доброто детство – това е, което е от значение.”

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X