https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоСпортЦСКА се разграничи от Димитър Пенев преди изборите

ЦСКА се разграничи от Димитър Пенев преди изборите

Ръководството на футболния ЦСКА се разграничи от почетния президент на клуба Димитър Пенев. Треньор номер 1 на ХХ век, който изведе националите до 4-то място в света през 1994 г., а начело на “червените” стана 3 пъти треньор на страната, се впуска в изборите за представители в 45-ото обикновено народно събрание.

Той ще бъде кандидат в листите на коалицията “Воля” и НФСБ в София.

Ръководството на ЦСКА категорично заявява, че не иска името на тима да бъде свързвано с която и да е партия. “Червените” пишат, че всеки има право да изразява гражданската си позиция и политическата си пристрастност, но не и да намесват клуба.

“Армейци,

Клубът категорично декларира своята позиция, че не се ангажира с участие в предстоящата предизборна кампания.

Косвено или пряко, ние не желаем името на институцията ЦСКА да се свързва с кандидати, партии, коалиции, обещания и т.н.

Всеки, свързан по някакъв начин с клуба ни, както е случая с почетния президент г-н Димитър Пенев, е направил своя избор да участва в политическия живот на страната сам и по собствена воля, като този акт не е съгласуван с ръководството на клуба.

Уважаваме правото на всеки да изрази гражданската си позиция и политическа пристрастност, стига това да не намесва и обвързва името ЦСКА в предизборни битки, интриги и други политически схеми и конфигурации”, пишат “червените”.

Освен Пенев, в кандидатдепутатските листи попада и другата легенда на ЦСКА Петър Жеков – футболистът, спечелил “Златна обувка” през 1969 г. и все още рекордьор по голове в елита на българския футбол.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X