https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedРепубликанци за България – Ямбол представят проект „Политически калейдоскоп” – поуки от...

Републиканци за България – Ямбол представят проект „Политически калейдоскоп” – поуки от историята“

Двуизмерни макети в реален размер на фигурите на известни политици от близкото ни минало, вече могат да видят жителите на Ямбол и областта. Инициативата на Републиканци за България – Ямбол е израз на желанието им да са реално полезни на съгражданите си, провеждайки едновременно с предизборните срещи и своеобразна образователна кампания на историческа тематика.

Експозицията включва 10 фигури на известни държавници от миналото – Александър Батенберг, Стефан Стамболов, Константин Стоилов, Александър Малинов, Цар Фердинанд, Александър Стамболийски, Георги Димитров, Тодор Живков, Цар Борис Трети и Желю Желев. Информация за тях се представя чрез фотоси и текст.

Експозицията е разположена на пешеходната зона в центъра на Ямбол, като в определени дни ще „гостува” в някои от кварталите, както и в градовете Елхово и Стралджа. Гражданите  могат да придобият по-реална представа за образите на десетте държавници, да се информират за техния живот и дейност, да си направят снимка или селфи, да си вземат сувенир /магнит/ за спомен.

Основното послание на инициативата е, показвайки предимствата и недостатъците на тези държавници, техните постижения и неуспехи, да не забравяме историята си. Да се поучим от миналото, да сме по-разумни в настоящето и по-отговорни за бъдещето.

Да изградим стабилна и силна република и да имаме държава с правила!

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X