https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedКунчев: Пикът на третата вълна ще е следващата седмица

Кунчев: Пикът на третата вълна ще е следващата седмица

Пикът на третата вълна от коронавирус вероятно ще е в края на тази седмица или следващата. Това съобщи главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Той допълни, че вече почти са достигнати стойностите на приети в болница и хора в интензивни отделения, които сами си е поставил преди седмици – 10 хил. хоспитализирани и 800 в тежко състояние. По последни данни в болници се лекуват 9839 души. Кунчев заяви, че се надява техният брой да не надскочи 10 500. При тези стойности, макар и трудно, системата може да издържи, допълни той.

„Ако удържим на тези стойности, все пак ще бъде добре. Няма да има някаква извънредна вълна, която да постави на колене системата“, каза Кунчев.

Всеки ден големите столични болници като ВМА и „Пирогов“ харчат между 8 и 9 тона кислород за лечение, заяви началниците им ген. Венцислав Мутафчийски и проф. Асен Балтов. И на двете места се разкриват допълнително легла. Няма постъпил в болница, който да не се нуждае от кислородотерапия, обясниха двамата.

През тази и следващата седмица се очакват над 230 хил. дози от трите ваксини, обясни шефът на агенцията по лекарствата Богдан Кирилов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X