https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРусе се възстановява след поредното наводнение

Русе се възстановява след поредното наводнение

Русе се възстановява след вчерашния пороен дъжд, който за кратко време превърна част от улиците на града в реки.

Особено зрелищна беше гледката по бул. „Христо Ботев“, който изглеждаше като плавателен канал, а кадри в социалните мрежи показаха редица закъсали коли, като някои от собствениците дори се бяха качили на покривите на превозните си средства.

Дъждът се изля точно в час пик. Стихията продължи от 17:30 до 18:10 ч. Отчетени са количества 45 л. на кв. м за час, което е близо до екстремните нива от 50 л на кв. м за час.

„За съжаление това се получава при всеки един по-сериозен дъжд, както беше във вчерашния ден. С нетърпение очакваме ремонтите на ВиК. Канализационната мрежа е стара. Като дете си спомням, че тичах точно по такива периоди, когато имаше дъжд около същите места. Виждаме, че за 40 години не се е променило“, коментира в „Тази сутрин“ Димитър Наков, зам.-кмет по комунални дейности.

По думите му тръбопроводите в града работят, но диаметърът им е недостатъчен. Шахтите също се чистят постоянно, увери той.

Предстои ремонт на ВиК, който русенци очакват с нетърпение, каза още Наков. Междувременно днес ще се оправят щетите в част от бул. „България“ в града, където заради пороя се е изсипала земна маса.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X