https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаГЕРБ - София се подигра с президента навръх рождения му ден

ГЕРБ – София се подигра с президента навръх рождения му ден

Днес рожден ден празнува президентът на България Румен Радев, който става на 58 години. По този повод ГЕРБ- София публикуваха безумна честитка в своя Facebook профил.

Тя представлява колаж, вероятно направен на някаква елементарна програма, на който се вижда бутилка алкохол, запалена пура, рози и снимка на държавния глава. Има и текст, който гласи следното: „Пожелавам ти да притежаваш най-ценния подарък – торбичките. Пази го добре и го използвай, за да се наслаждаваш на живота и всеки хубав миг! Наздраве!“. А над самия колаж пише: „С пожелание за по-малко торбички и повече отговорност!“

Думите им вероятно са препратка към публикуваните преди дни записи от сайта „Афера“. На въпросните кадри се вижда как президентският секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов прибира плик с неизвестно съдържание от бившия митнически шеф Петко Петков. Преди дни Петков потвърди за срещата и обясни, че в плика е имало алкохол и пури – подарък, който е дал на свой стар приятел. Адвокатът на Узунов – Емилия Недева също не отрече че на кадрите е президентския съветник. Според нея обаче се правят внушения с манипулативен запис.

В самия ден, когато излязоха записите, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов веднага изрази предположение, че после този плик е предаден на президента Румен Радев. „Какъв ром, какви пури? Виж, че не дрънка шише вътре… На другия ден торбите заминават, най-вероятно, при Радев, там са назначенията“, каза тогава Борисов.

От своя страна държавният глава определи записите като поредната интрига срещу него. Той посочи, че няма да легитимира с коментари „ченгеджийските похвати“, които се използват срещу президентската институция. „Явно фантазиите на предишния министър-председател извират от опита му за пълнене на шкафчета с евра и злато“, каза лаконично той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X