https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаТрифонов сравни мълчанието на партията си с романтична среща

Трифонов сравни мълчанието на партията си с романтична среща

Лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов сравни мълчанието на партията си с романтична първа среща. Това се случи по време на срещата му със студенти в Пловдив.

Един от студентите попита Трифонов защо досега формацията му запазваше мълчание в по-голямата част от кампанията си.

“Тъй като на много от въпросите, които ви се задават, хората от вашата партия, които ходят по медиите, отговарят с “Ще видим”, “Когато му дойде времето” и т.н. Създава се впечатление за едно много умело избягване на въпросите. Смятам, че когато дадени хора са кандидати за доверие и власт от народа, би следвало когато им се задават въпроси да са максимално точни и ясни, без увъртане. Разбрахме, че вие отговорност в НС няма да носите. В един пост обаче казахте, че може да го направите от друга институция. В този момент кажете без увъртане коя е институцията, от която ще носите отговорност”, попита студентът Валентин Котев.

“Виж какво, Маастрихт (бел.а. Слави Трифонов нарече студента така, тъй като той разкри, че учи в холандския град Маастрихт), аз мисля, че когато ти се запознаеш с едно момиче, едва ли като седнеш срещу нея започваш да обясняваш всичко за себе си – “аз съм такъв и такъв”, “миналото ми е такова и такова”. Нали все пак има някои неща, които не трябва да са ясни от самото начало”, отговори Трифонов.

“Първото нещо, което видях и разбрах, е, че отговорността, която мога да нося, не е задължително да е в парламента, тоест не е задължително аз да бъда в парламента. В парламента трябва да бъдат хора, които имат необходимите качества, образование и квалификация. И смятам, че на база на опита, който имам в намиране на хора, имаме добра селекция. Моето място не е задължително да бъда в парламента. Реших, че най-доброто е да бъдеш откровен и почтен. Затова и се отказах от това да бъда депутат. Аз си нося отговорността независимо дали съм депутат или не. Това е моето вътрешно убеждение – дали хората ще го разберат или не, ще стане ясно. Дали ще го приемат или не – пак ще стане ясно. Това е възможност, която аз смятам, че мога да използвам. Мога да бъда откровен, но има още неща, които очаквам да се случат и в зависимост от това как ще се случат, ще преценя”, каза още лидерът на “Има такъв народ”.

“Преди месец не знаех и за това, което ще стане по закона “Магнитски”. Това промени много неща. Така че има неща, които би следвало и би трябвало да се случат, за да взема твърдо решение. Това не означава, че бягам от отговорност. Напротив – отговорността е нещо, което ако не си готов да я носиш, е отвратително, а ако си готов – ще платиш много висока цена. Аз съм от втория тип – знам, че ще платя висока цена и не се страхувам от това. Едно нещо научих от Царя, който казваше: “Научете се да бъдете господари на мълчанието, а не господари на говоренето”. Аз се опитвам да бъда господар на мълчанието. Общи приказки знам как да използвам”, допълни Трифонов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X