https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаЕвродепутатът Цветелина Пенкова се допита до младите русенци за бъдещето на Европа

Евродепутатът Цветелина Пенкова се допита до младите русенци за бъдещето на Европа

Първите три града, в които се проведе съвместната инициатива на Младежкото обединение на БСП и евродепутата Цветелина Пенкова „Когато младите говорят… #EUphoria“ бяха Русе, Силистра и Варна.

Инициативата представлява поредица от дискусии с млади хора, в хода на които те споделят своите идеи, възгледи и визии както за развитието на техните градове и региони в България, така и за политиките, които Европейският съюз следва да гради през идното десетилетие. Проектът е вдъхновен от Конференцията за бъдещето на Европа, която предоставя дигитален форум за обмен на идеи, инициативи и предложения на всички европейски граждани във връзка с ключови за бъдещето на Европейския съюз теми.

Проектът „Когато младите говорят … #EUphoria“ засяга различни въпроси в българските градове, съобразени с особеностите, нуждите и актуалните проблеми на регионите.

Дискусиите стартираха в град Русе на 17.06.2021 г. Темата, обсъдена с младежите, беше изграждане на зелени и култури градове на бъдещето. В хода на събитието се очертаха проблемите на град Русе със замърсения въздух, нуждата от активно възползване от потенциала на река Дунав, както и възможностите за развитие на туризма в региона.

Дискусията се фокусира върху проблемите със замърсения въздух в града, възможностите за изграждане на нова, зелена инфраструктура на градския транспорт и възможността за зелени транспортни връзки по вода с другите европейски градове по поречието на река Дунав.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X