https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниРусеКметът на Русе се срещна с посланика на Италия

Кметът на Русе се срещна с посланика на Италия

Кметът на Община Русе Пенчо Милков се срещна днес с посланика на Италия Н. Пр. Джузепина Дзара. Тя бе придружена от председателя на Конфиндустрия България Роберто Санторели, Мария Луиза Мерони – председател на Конфиндустрия Източна Европа, и Андре Конто- представител на фирмата „МБМ Металуърк“, основана през 2005 г. в Русе.

Изграждането на трети мост на река Дунав, възможностите за развитие на интермодален транспорт в общината и подкрепата на местната власт към италианските инвеститори бяха сред основните теми на разговора.

Според кмета представителите на бизнеса трябва да настояват за разкриването на дуални паралелки в средните училища и заяви готовност да им съдейства, за да останат и работят младите русенци в града.

И двете страни оцениха високо кръстопътното положение на Русе и изразиха големи надежди за развитието на целия регион при възстановяване на пътническите и карго полети от летище Щръклево.

Н. Пр. Дзара разказа за плана си за популяризиране на италианската култура и изкуство в България чрез музика. От своя страна Пенчо Милков отправи официална покана към гостите да посетят града по време на 60-ото юбилейно издание на емблематичния за Русе фестивал за класическа музика “Мартенски музикални дни”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X