https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияКристиан Николов си е намерил работа в затвора

Кристиан Николов си е намерил работа в затвора

Кристиан Николов, подсъдим за тежката катастрофа, в която загина журналистът Милен Цветков, работи като бакар в Софийския затвор.

„Принципно от групата, в която той се намира, това е групата на задържаните под стража без приключени съдебни производства, е трудно трудоуствойството, но понеже той е изключително момче е оценен от администрацията и доколкото знам в момента работи като бакар, т.е. занимава се с храненето на останалите затворници”, обясни адвокат Константин Симеонов. По думите му Кристиан Николов работи като бакар от около месец – месец и нещо.

Николов е с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. Адвокатът обясни, че по принцип съгласно изискванията на закона в момента, в който бъде приключено досъдебното производство с разпореждане на прокурора лицето, което е задържано под стража се превежда в съответния затвор, не остава в ареста, предава БГНЕС.

Декември 2020 г. Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Николов, привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по транспорта – умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на участник в движението.

Процесът срещу него в Софийски градски съд днес продължи с приемане на още експертизи. Адвокатът обясни, че общо взето делото върви към приключване. „Има още една експертиза, която е от изключителна важност – това е психолого-психиатрична, която е свързана непосредствено със субективната страна на деянието”, обясни той.

Делото продължава на 1 септември. Днес за пореден път защитата поиска, но СГС не измени мярката му за неотклонение и тя остава най-тежката. Определението може да се обжалва.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X