https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиМикробус се вряза в училищен автобус в Русе

Микробус се вряза в училищен автобус в Русе

Микробус се вряза в училищен автобус в Русе. Инцидентът е станал на булевард “България“ в посока София в участъка между Охлюва и отклонението за Средна кула.

Училищният автобус е бил празен и е отивал да вземе деца от село Басарбово, които да закара до училище в Русе. За щастие няма пострадали хора, предаде Русе Медиа.

Шофьорът на автобуса разказа, че се е движил в посока от Гредовия мост към Русе и е предприел обратен завой край Охлюва. Останал в крайна лява лента, тъй като след това е трябвало да се отклони към Басарбово. Видял е в далечината идващия микробус, но по думите му бусът се е движил в средната лента. Малко след това е предприел маневра за преминаване в лявата лента, където вече е бил автобусът, и се е стигнало до удара. Водачът на автобуса и придружаващата го жена от екипа обясниха, че обикновено возят между 10 и 20 деца и правят по два курса на ден – сутринта и вечерта.

Катастрофата е станала около 6:30 часа сутринта, когато все още не е имало трафик. През участъка се преминава, но с повишено внимание. На мястото има и полицейски екип. Тестът за алкохол и на двамата водачи е отрицателен.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X