https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноРусенци искат да летят до София на цена от 50 лв.

Русенци искат да летят до София на цена от 50 лв.

Граждани и бизнес биха летели от Русе до София на цена на билета от 50 лв. Това показва анкетата, която общината направи по желание на оператора „Гъливеър“, който проявява интерес за възстановяване на гражданските полети между Русе и столицата.

Над 98% от анкетираните са отговорили положително, че биха се възползвали от въздушния транспорт. Попълнени са били 2980 анкети от бизнеса и 3937 анкети от граждани. Най-голям дял от анкетираните имат русенци (60%), но интерес са проявили и жители на София, Пловдив, Мартен, Тутракан, Силистра, Свищов, Разград, Щръклево, Бяла, Ветово и Две могили.

Други дестинации, до които запитаните биха искали да се поддържа вътрешен полет, са Бургас и Пловдив (над 35%). Гражданите изразяват своето желание да пътуват във всички дни от седмицата, като най-предпочитани са петък, събота и неделя. Часовият диапазон, който е най-удобен за летене, е от 6 до 12 ч., като над 40% са го отбелязали в отговорите си. На въпроса от колко полета месечно биха се възползвали анкетираните, над 60% отговарят между 1 и 2, като бизнесът определя най-голям процент от 1-2 служители, които биха командировали.

Общината е получила и отговор на изпратеното писмо до Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“, че ще бъде сформиран екип, който да осъществи нормативно изискващите се процедури.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X