https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияАтанасов: Години бяхме премиерска република, сега сме президентска

Атанасов: Години бяхме премиерска република, сега сме президентска

Повече от десет години България е била премиерска република, а сега е станала президентска. Това заяви пред Нова съпредседателят на „Демократична България” ген. Атанас Атанасов.

„Още в началото, когато Борисов стана премиер, камерите го бяха хванали на влизане в пленарната зала, да се обръща към депутатите и да казва, че те са безделници. Това е неговото отношение към парламента, към парламентаризма и към начина, по който се управлява страната. Ние бяхме повече от десет години премиерска република. Той еднолично вземаше важните решения в страната”, каза още той.

„Някак си, макар бавно и мъчително, Борисов си отива от политиката. Това се случва. Не му е приятно – подскача, сърди се – в негов стил. Хората, почти една година, по един или друг начин, протестират и дават знаци, че искат радикална промяна в управлението на страната”, допълни Атанасов.

Съпредседателят на „Демократична България” коментира и думи на лидера на ГЕРБ, който няколко пъти е казвал, че и Реформаторите са били част от неговото управление.

„В момента, в който видяхме, че ни е излъгал, напуснахме коалицията и управлението. Това да си бил във властта и доброволно да подадеш оставка и да се оттеглиш от властта, трябва да бъде оценявано”, уточни Атанасов.

Сега България обаче била „президентска република”, по неизбежност, твърди още съпредседателят на „Демократична България”.

„Крайно време е да въведем в цялост действието на Конституцията. Съгласно член първи, България е република с парламентарно управление. Изключително важно е да има действащ парламент за нормалното функциониране на държавата, в който и да е момент”, уточни той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X