https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниРусеОткриха нова спортна зала по джудо в Русе

Откриха нова спортна зала по джудо в Русе

В Русе беше открита новата спортна зала по джудо „Кано – Русе“. Тя се намира на ул. „Александровска“ 108, до ПГДВА „Йосиф Вондрак“.

Спортният клуб по джудо „Кано – Русе“ е основан през 2019 г. Председател на клуба и старши треньор е сенсей Пламен Георгиев, възпитаник на НСА. В „Кано – Русе“ тренират 50 деца в три възрастови групи – най-малките са 4-годишни, а най-големите – почти пълнолетни. В клуба се развива мъжко и женско джудо. Има и деца със специални образователни потребности, а работата с тях носи голямо удовлетворение на сенсей Георгиев.

Новата зала предлага всички удобства за обучаващите се и техните родители, които във вторник и четвъртък могат да тренират с тях. В залата работят още двама лицензирани треньори. „Кано – Русе“ очаква до седмица да бъде отворена и секция за самбо и бойно самбо.

„Целта ни е да изкараме децата от домовете им и да ги научим да комуникират помежду си, въпреки засилващата се тенденция на застояване пред компютри и смартфони”, сподели сенсей Георгиев. „Философията на джудо не е да накара децата да са агресивни, а точно обратното – да трансформира енергията им в нещо позитивно“, допълни той.

На празничното откриване на залата присъстваха директорът на ПГДВА „Йосиф Вондрак“ Мариана Гъркова, Лачезар Иванов – експерт в областта на спорта към Община Русе, който прочете поздравителен адрес от името на кмета на Русе, и Елисавета Досева – председател на Комисията по младежта и спорта в Общинския съвет.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X