https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023ГЕРБ се разграничи от транспарант на партията в Турция

ГЕРБ се разграничи от транспарант на партията в Турция

От ГЕРБ нямат информация за поставянето на транспарант на турски език на партията с лицата на двама кандидати – Илтер Бейзатов (втори в листата в Шумен; кой е Бейзатов – вижте тук) и Гюнай Хюсмен (втори в листата в Разград). Днес във “Фейсбук” различни източници публикуваха снимка с агитационния материал, твърдейки, че е заснета в Истанбул.

Текстът на транспаранта е на турски език, като освен лицата на кандидат-депутатите присъстват турското и българското знаме. Според Изборния кодекс предизборна кампания може да се води само на български език.

“Не разполагаме с конкретна и коректна информация от къде е визираният агитационен материал. Освен това конкретният материал няма нищо общо с унифицираната визия на рекламните материали на Коалиция ГЕРБ-СДС”, отговориха от пресслужбата на партията на въпрос на “Дневник”.

На 3 юли лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети Турция, като се включи наживо от среща с президента на страната Реджеп Ердоган. Впоследствие заместникът му Даниел Митов каза, че Борисов е бил поканен от турски изселници на среща, информирал е Ердоган, че е в страната и така се е осъществила срещата, която определи като неформална.

От пресцентъра на партията уточниха за изданието, че представители на ГЕРБ са присъствали на предизборни срещи в Турция по покана на организации на български изселници, а срещите не са били организирани от партията.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X