https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаАко мандатът стигне до БСП, Нинова няма да го върне

Ако мандатът стигне до БСП, Нинова няма да го върне

Няма да подкрепим предложено правителство и мерките от Слави Трифонов, каза на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова. „Имахме заседание на Изпълнителното бюро на БСП по горещия въпрос – правителство и мерки, предложени от Слави Трифонов. Няма да подкрепим предложено правителство и мерките от Слави Трифонов“, заяви Нинова.

Тя допълни, че през последните 4 години от БСП имат четири основни цели в политиката им: да променят модела на поведение на паралелната държава; да се върне държавността в българските институции; социалната политика и проблемите на хората, които да се решават в парламента; да гарантират сигурност и стабилността на България. „С предложението на Трифонов нищо от 4-те ни цели не се изпълнява“, каза още Нинова.

Заявяваме решимостта си, че третият мандат, ако дойде при нас – няма да бъде върнат, ще опитаме да съставим кабинет, обяви лидерът на БСП. Ако ГЕРБ предложат отново кабинет, и него няма да подкрепим, каза още тя.

По думите ѝ, искането на ГЕРБ за оставката на ЦИК изглежда арогантно.

В стила на Трифонов е да прави шоу, но политиката изисква сериозни отговори по много въпроси, каза още Нинова във връзка с предложения от него проектокабинет.

Не може просто да констатираме, че сме се представили зле, трябва да се направи анализ, отбеляза тя.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X